Pārlekt uz galveno saturu
Home
Mail
Home
Mail

Profesionāļu klubs "Beztermiņa īres līgumi", 01/08/2019

Profesionāļu klubs "Beztermiņa īres līgumi", 01/08/2019
1
-
Vaļņu iela 11, Rīga
Cena
0 - 50 eur

PAR KĀRTĒJO LANĪDA PROFESIONĀĻU KLUBA TIKŠANOS 01/08/2019

Tēma: BEZTERMIŅA ĪRES LĪGUMI

Pēc valsts neatkarības atjaunošanas tika pieņemti vairāki normatīvie akti, kas nodrošināja denacionalizēto namīpašumu īrnieku aizsardzību. Viens no šādiem normatīvajiem aktiem ir likums “Par dzīvojamo telpu īri”, kas vēl joprojām īrnieku tiesības nostāda prioritārā stāvoklī iepretim izīrētāju tiesībām. Joprojām viena no aktuālākajām problēmām, kas saistīta ar dzīvokļu izīrēšanu, ir beztermiņa īres līgumi, kas noslēgti padomju laikos. Bieži šādos īres līgumos īres maksa nepārsniedz pēdējos īres maksas griestus 2006. gadā (0,72 Ls/m2 jeb 1,02 EUR/m2). Namīpašnieki vai dzīvokļu īpašnieki ir spiesti rēķināties ar šiem beztermiņa īres līgumiem, nezinot kā pareizi paaugstināt īres maksu vai arī izbeigt īres tiesiskās attiecības. Seminārā interesantā un saprotamā veidā tiks skaidrota beztermiņa īres līgumu problemātika un tiesiskās attiecības, kas izriet no šiem īres līgumiem.

Kad: 01/08/2019, plkst.10-13.00

Kluba norises vieta: SEB bankas inovāciju centrs, Vaļņu iela 11

Programmā:

  1. Ievads
  2. Namīpašumu denacionalizācija
  3. Beztermiņa īres līgumi
  4. Beztermiņa īres līgumu izbeigšana
  5. Īres maksas paaugstināšanas kārtība beztermiņa īres līgumos
  6. Atbildes uz jautājumiem

Kluba spīkers:

 

Zvērināts advokāts Dr. iur. Rolands Neilands

Semināra vadītājam ir vairāk kā 15 gadu pieredze banku, finanšu un nekustamo īpašumu jomā, gan darījumu slēgšanā, gan sarežģītos tiesvedību un maksātnespējas procesos; publicēti daudzi vispārizglītojošie, zinātniskie, kā arī akadēmiskie raksti par hipotēkas institūtu, galvojuma institūtu, parādu piedziņu, reālnastām, zemes piespiedu nomu, īres tiesiskajām attiecībām un kopīpašumu; plaša semināru un lekciju pasniegšanas pieredze universitātēs, Funditus mācību centrā, bankās, advokātu birojos un juristu profesionālajās organizācijās

Dalības nosacījumi klubā: LANĪDA biedriem – fiziskām personām BEZMAKSAS, iepriekš piesakoties. LANĪDA asociēto kompāniju darbiniekiem 20 Eur (viens asociētā biedra darbinieks tiek bezmaksas). Viesiem, kas nav LANĪDA biedri – 50 Eur.

Piesakies uz kārtējo tikšanos 1.augustā plkst.10.00-13.00: https://ej.uz/pk_registracija0108

Pasākuma tips: Profesionāļu klubs